Vindfoil

Hos oss på lomma vindsurfing kan man numera även lära sig att vindfoila. Detta är ett perfekt lättvindskomplement och det har visat sig att vårt tillhåll på stranden passar bra för att lära sig grunderna.

Tidigare kunskaper:

För att kunna bemästra vindfoilen krävs det att man har vindsurfat en del då foilvingarna kan ställa till med problem om man inte har bra segelhantering sedan innan. För att man säkert ska kunna lära sig krävs det att man är väldigt bekväm med att vindsurfa planandes med hängsele och i fotstropparna. Andra färdigheter som tyder på att foilen inte är utom räckhåll är att planandes jippar sitter mestadels.

Risker:

Att Foila kan i början vara lite instabilt och kommer säkerligen bjuda på en del kastfall. Vi rekommenderar att man alltid kör med hjälm, vilket vi kan bistå med om man inte har egen. Lektionerna i foil sker på egen risk och vi står inte till svars för skador om olyckan skulle vara framme. Vindförhållanden är också något att ta i åtanken där, exempelvis, byig vind är svårseglat i början. Det är därför bäst att boka foillektion på en bra prognos.

Priser:

  • Instruktörskostnad: 400kr/h
  • Hyra av foil och foilbräda + segel: 300kr/h

Hör gärna av er till oss på info@lommavindsurfing.se om ni har frågor kring foil-lektioner. Vi finns också nere på stranden med erfarna instruktörer som gärna förklarar mer om att lära sig vindfoila!